Waarom samenwerken met een drankenhandelaar op je evenement?

Een drankenhandelaar of “brouwer” is voor heel wat fuiven veel meer dan de leverancier van dranken. Deze partner kan ook logistieke steun bieden.

 

Van toog tot frigo

 

Als organisator van een evenement heb je niet altijd de ideale feestzaal ter beschikking. Denk maar aan de lokale scoutsfuif in een tent of gewoon een openluchtfuif. Bij dit soort evenementen is er niet zomaar een tapkast voor handen.

Heel wat drankenhandelaars ondersteunen hun klanten bij het organiseren van een fuif. Ze bieden logistieke steun aan organisatoren en doen dit in vele gevallen gratis. Als drankenleverancier van vele evenementen hebben ze meestal een hele resem aan materiaal om ook jouw feestje te ondersteunen. Naast de tapkasten en togen kunnen ze ook frigo’s of zelfs koelwagens voorzien.

Wat met overschot?

 

Het laatste wat je wil meemaken is dat je aan je bezoekers moet meedelen dat je na enkele uren al zonder bepaalde dranken zit. Daarnaast is het zeer moeilijk om in te schatten hoeveel drank je juist moet voorzien. Denk er aan dat je bij de supermarkt in je buurt niet zomaar je overschot kan binnenbrengen.

Ook hierin kan je drankenhandelaar de rol van ideale partner spelen. Bij een eventuele over stock kan de brouwer deze gewoon terugnemen en zo krijg jij enkel de dranken die je effectief verkocht hebt, voorgeschoteld op je factuur.

Daarnaast kan je een “noodnummer” vragen zodat je tijdens het evenement zelf nog iemand van de drankencentrale kan bereiken om bijvoorbeeld extra vaten te leveren. Want elk vat dat jij leeg tapt betekend extra inkomsten, zowel voor jou, als voor hem.

 

Gratis bekers

Verder zijn de meeste brouwers ook bereid om gratis bekers te schenken aan feestjes die bij hun drank afnemen. Zelfs wanneer dit niet standaard is kan je dit wel onderhandelen door je verwachte drankafname op tafel te leggen.

 

Partysponsors werkt al jaren samen met brouwers verspreid over heel  België. Aarzel vooral niet om contact met ons op te nemen als je hier nog vragen over hebt.