Kosten besparen

Kosten besparen op je evenement

 

Zorg voor een duidelijk financieel plan

Het opstellen van een duidelijk budget zorgt ervoor dat je een goede basiskennis hebt over de benodigde financiën van je evenement. Je denkt namelijk al vroeg na over de verwachte kosten.

Bovendien kan je al beginnen zoeken naar de beste offertes en sponsoring.
Veel producten en attributen zijn soms gratis of goedkoop verkrijgbaar waardoor je er een hogere winst uit kan halen. Bijvoorbeeld bij deals van Partysponsoring kan je korting krijgen bij je brouwer en ook gratis bekers, prijslijsten en zelfs flessen krijgen.

Indien je hier meer over wilt weten kan je ons dit zeker vragen!

 

Je evenement in de kijker..  zonder iets uit te geven

Ondertussen weten we het allemaal, Social media is één van de beste manieren om je evenement in de kijker te zetten. En dit (tot in zekere mate) helemaal gratis!

Een Eventpagina maken op Facebook kost niks en kan enorm veel mensen bereiken. Zodoende dat je goede content plaatst om je bezoekers geïnteresseerd te krijgen en houden.  Social media helpt ook bij het besparen van geld voor uitnodigingen bijvoorbeeld. Dit gebeurt online en er gaan geen kosten richting print- en drukwerk.

 

Wat met het afval?

Op een evenement wordt er heel wat materiaal gebruikt en daarna natuurlijk weer weggegooid. Je kan er echter over nadenken om het afval zoveel mogelijk te beperken. Dit levert enkele grote voordelen op.

Allereerst hou je rekening met de omgeving en het milieu. Zo kan je het evenement profileren als een afvalarm evenement,  wat het extra aantrekkelijk maakt voor je publiek.  Het beperken van afval helpt je daarnaast ook om de kosten laag te houden.

Tip: afvaleilanden (= verschillende containers samen zetten om sorteren aan te moedigen).