Betalend toiletbezoek of free for all?

Een eeuwige discussie, met correcte argumenten aan beide kanten. We hebben ze alvast even voor je verzameld.

 

toilet betalen

Gratis

 

Naar het toilet gaan is een basisrecht en daar moet je de bezoekers van je evenement dus niet voor in de kosten jagen. Ze betalen (meestal) al geld aan inkom en drank, dus kan je het beschikbaar stellen van toiletten gewoon als je service naar bezoekers toe beschouwen.

Als je het toilet betalend wil maken, moet je hiervoor ook personeel inzetten. En laat personeel nu net één van de zaken zijn waar je als organisator nooit een teveel aan hebt.

Door gratis sanitair aan te bieden zal je de overlast voor de buurt kunnen beperken. Het aantal mensen dat naar buiten gaat zal dalen en dus ook het nachtlawaai. Daarnaast geef je “wildplassers” een gratis alternatief.

 

Betalend

 

Eerst en vooral heb je als organisator meer controle over je toiletten. Enerzijds om ervoor te zorgen dat je sanitaire voorzieningen in ere worden gehouden. Anderzijds kan je een oogje in het zeil houden inzake veiligheid.

Daarnaast kan je door het vragen van een kleine vergoeding je omzet weer wat opkrikken. Dit bedrag moet je uiteraard verantwoord houden.

Denk bijvoorbeeld aan een “plasbandje”. Je bezoekers betalen eenmaal toegang voor de toiletten en krijgen een polsbandje waarmee ze de hele dag/avond gebruik kunnen maken van je sanitaire voorzieningen.